Finest Mediterranean Products, afgekort FMP is opgericht door ondernemer Justin Vonk. Hij is sinds 2004 actief is binnen de sector, maar besloot in 2016 een bedrijf voor zichzelf te starten om zijn opgedane kennis en ervaring in de praktijk voor zichzelf toe te passen.

Ervaring, Kwaliteit producten, scherpe prijzen en de juiste service!

J. Vonk begon zijn carriére als loods medewerker en leerde hier de bijkomstige logistieke werkzaamheden vanaf de eerste treden. In 2016 begon hij eenmanszaak en per 2022 is dit omgezet in een besloten vennootschap voor dagelijks actief handel drijven binnen de foodsector. Daarnaast werkt FMP op commissiebasis.
Na wat jaren van het echte vloerwerk werd duidelijk dat zijn ambities verder lagen waarna hij een positie bedong als loods chef op de vloer en nadien logistiek dienstverlener op kantoor. Uiteindelijk sloot Justin zijn werkzaamheden binnen de op- en overslag af als hoofd-logistiek. De commercie had hem altijd al getrokken en daarom werd de beslissing genomen om de commerciële kant op te gaan. Hij starte zijn een eigen bedrijf en begon zichzelf als commerciële dienstverlening ZZP'er aan te bieden.
Uiteindelijk resulteerde dit in een volmondige inkoop, verkoop en later import en export functie binnen de algemene AGF handel. De combinatie van sales tezamen met een historie in de logistiek binnen één en dezelfde sector zorgde ervoor dat er enorme kennis en ervaring kwam samen te vallen. Dit resulteerde weer in een wereldwijd netwerk van zakelijke contacten en relaties binnen alle facetten van de sector.

Om internationaal meer ervaring op te doen werd de beslissing genomen om een functie aan te gaan bij een van de grootste importeurs en exporteurs van exotisch fruit in Nederland en Europa. In deze 4 jaar dienstverband is er een focus ontstaan voor de handel in voornamelijk exotisch fruit uit vrij nieuwe exportlanden. Dit om nieuwe markten te ontdekken en open te breken.

Sinds 2022 heeft hij besloten de ervaring en tevens de opgebouwde langdurige relaties van de afgelopen 18 jaren mee te nemen om een volmondige eigen activiteit te starten met een combinatie tussen dienstverlening op commissiebasis maar ook de actieve dagelijkse handel zelf te bestieren binnen de groenten en fruit.
J. Vonk